De organisatie achter CIRE is de Stichting Integriteit en Transparantie Energieadvies (SITE): een initiatief van energieleveranciers en distributieplatformen.

Het doel van CIRE is het vergroten van de transparantie op en daarmee het vertrouwen in de markt van (intermediaire) verkoop van energiecontracten. Aan de registratie is een onderzoek verbonden.

Na registratie doet CIRE onderzoek naar onder meer de directie/eigenaar(s) van de intermediair, het juiste gebruik van handelsnamen, online vindbaarheid, bereikbaarheid voor energieklanten en de reputatie op internet. Daarnaast monitort het CIRE op dagelijkse basis de volledigheid, kwaliteit en actualiteit van de gegevens van geregistreerde intermediairs.

Intermediairs die aan de vereisten voldoen ontvangen het Transparantiekeurmerk van CIRE.

Marktsituatie

De afgelopen jaren hebben veel nieuwe spelers zich gestort op de verkoop van energiecontracten. Een deel van deze spelers maakt bij gelegenheid gebruik van oneerlijke verkooppraktijken om op korte termijn veel geld te verdienen. Hiervan zijn in gevallen consumenten en ondernemers de dupe. Deze praktijken stralen negatief af op de verkoopkanalen en stellen de energieleveranciers en goedwillende en professionele intermediairs in een kwaad daglicht.

Meer wetgeving is een reële optie

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) onderzoekt de verkoop van energiecontracten. Verschillende media, waaronder dagbladen en consumentenprogramma’s, hebben in de afgelopen periode regelmatig de aandacht op deze praktijken gevestigd. Meer wetgeving is dan ook een reële optie als er niets gebeurt.

Nu al zien we de beperkingen die het telemarketingkanaal worden opgelegd, de nieuwe zienswijze op consumentenrechten voor kleine ondernemers van de ACM en de beperking op het gebruik van Kamer van Koophandel-data. Het is van groot belang dat (intermediaire) verkoop in de energiemarkt transparant wordt en compliance (werken in overeenstemming met de regels) veel meer aandacht krijgt.

De deelnemers - dus alle aangesloten energieleveranciers en platforms - van de Stichting Integriteit en Transparantie Energieadvies verplichten daarom per 1 april 2020 hun directe en indirecte intermediairs dat zij zijn ingeschreven in CIRE.

Iconicx Energie Consultancy & CiRE keurmerk

Aan onze dienstverlening én middelen die wij inzetten, zoals het Centraal Energie Loket, worden niet alleen door ons hoge kwaliteitseisen gesteld. Juist omdat wij samen met u werken aan een nieuwe, eerlijke en transparante energiemarkt waarin u centraal staat en waarin wij u vertegen-woordigen én beschermen, vinden wij het een vereiste om u te kunnen aantonen dat wij voor u niet alleen de juiste-, maar ook een betrouwbare partner zijn; 

Daarom laten wij ons continu toetsen door de onafhankelijke toezichthouder CiRE. Iconicx is, vanaf het ontstaan van CiRE in 2018, één van de eerste partijen die het CiRE keurmerk heeft mogen voeren. Op deze manier bent u verzekerd dat uw eneriegerelateerde zaken bij ons in goede handen is en dat het te bemiddelen aanbod vanuit het Centraal Energie Loket ook daadwerkelijk 100% correct en transparant is!

Meer informatie over CiRE: www.cire-register.nl

CiRE Keurmerk

ICONICX

Iconicx Consultancy
Kvk 72513144

Web www.iconicx.nl

Mail info@iconicx.nl

Tel +31 (0) 58 250 4 910

SOCIAL
  • White LinkedIn Icon
  • White Facebook Icon

© 2018 Iconicx Consultancy

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now