Energie Consultant
voor de particuliere-

en zakelijk markt!

De energiemarkt onder één dak

100% onafhankelijk!

DOCUMENTEN

ENERGIECONTRACT OPZEGGEN

Wanneer u wilt overstappen van energieleverancier, is het zaak dat u uw huidige energiecontract opzegt. De meeste contracten worden stilzwijgend verlengd, vaak per kalenderjaar. Ook als u niet per definitie wilt overstappen naar een andere leverancier, is het raadzaam om uw contract op te zeggen. Dit geeft u de vrijheid om de verschillende aanbiedingen in kaart te brengen en te kiezen voor het beste voorstel vanuit het Centraal Energie Loket.

Heeft u uw energiezaken ondergebracht bij ICON-X middels onze Consultancy Dienstverlening? Dan wordt alles van A tot Z voor u verzorgd, ook wanneer u een grootzakelijk gebruiker bent!

Bent u nog geen klant bij ons en u wilt zelf uw grootzakelijke energie-overeenkomst opzeggen? Gebruik dan één van onderstaande concepten welke u zelf naar wens kunt invullen en versturen naar uw eigen energieleverancier.

Vergeet hierbij niet om uw huidige overeenkomst te controleren t.a.v. de contractuele opzegtermijn.

Wilt u liever uw energiezaken in vertrouwde handen leggen? Neem dan contact met ons op en maak kosteloos gebruik van onze dienstverlening!

WAAR MOET U OP LETTEN?

Overeenkomsten met energieleveranciers voor de particuliere- en kleinzakelijke markt worden na de contractuele looptijd stilzwijgend verlengd tegen de dangeldende variabele tarieven. Bent u in dit segment ondergebracht bij uw leverancier, dan hoeft u uw overeenkomst niet op te zeggen. U kunt in dit geval vanuit het Centraal Energie Loket gebruik maken van een nieuw voorstel, veelal inzetbaar vanaf 12 maanden vóór einde contract datum van uw huidige overeenkomst, of direct indien uw huidige overeenkomst is verlopen. 

Bent u grootzakelijk gebruiker, dan dient u wél uw ovreenkomst tijdig op te zeggen. Doet u dit niet, dan word uw huidige overeenkomst door uw leverancier veelal verlengd met een periode van één jaar tegen de dan geldende - en veelal hogere - tarieven.

Wilt u tijdens uw overeenkomst wijzigen doorvoeren i.v.v. een nieuwe overeenkomst? Dan is dit altijd mogelijk omdat energie-overeenkomstenten ten allen tijde maandelijks opzegbaar zijn. 

Let op: Uw leverancier kan bij tussentijdse opzegging (contractbreuk) opzegkosten in rekening brengen; 

Neem daarom altijd eerst contact met ons op!

 

ENERGIEMARKT V 3.0

Centraal Energie Loket

Het Centraal Energie Loket centraliseerd de gehele energie-markt, van energie in- en verkoop, meetdiensten en netbeheer tot verduurzaming en RVO wet & regelgeving waarbij elke deelnemer en haar aanbod vooraf getoetst word op juistheid, kwaliteit, reputatie en transparantie!

Dienstverlening

Onze dienstverlening zorgt ervoor dat wij niet de aanbieders vertegenwoordigen naar u als klant, maar dat wij juist u vertegenwoordigen in de energiemarkt en maatwerk leveren vanuit het Centraal Energie Loket. Op deze manier werken wij samen met u naar een eerlijke- en transparante markt!

Landelijke Dekking

Iconicx Consultancy stelt haar Energie Consultants (adviseurs) voor u beschikbaar welke in opdracht van u en/of in opdracht van overheidsin-stellingen opereren. In elke provincie van Nederland zijn adviseurs van ICON-X beschikbaar, zodat wij u ook persoonlijk kunnen bijstaan!